IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:27 | 7 юли 2015
Обновен: 21:38 | 7 септември 2024

Награждават полицаите спасили куче

Лично комисар Даниел Пашов ще връчи наградите на служителите си

По материала работи: Деян Михайлов
Награждават полицаите спасили куче

Старши полицай Николай Ямболов и полицай Павел Пеев ще бъдат наградени с „Писмена похвала” от директора на ОДМВР – Варна – старши комисар Даниел Пашов. На 5 юли, около 10:45 часа, старши полицай Николай Ямболов и полицай Павел Пеев се отзовават на сигнал за куче, затворено в лек автомобил, паркиран пред бл. 212 в ж.к. „Вл. Варненчик”. 

На място полицаите установяват, че в кола има затворено куче породата пинчер, което, по данни на граждани, живущи в блока, стои там от около два – три дни. Полицейските служители предприемат незабавни действия за установяване на собственика на автомобила и на кучето, но безуспешно. 
При оглед на автомобила е констатирано, че прозорците му са оставени в леко отворено положение, което позволява на старши полицай Николай Ямболов и полицай Павел Пеев да отворят автомобила, в присъствието на граждани, без да го увредят. След като успяват да освободят кучето, служителите на реда му дават вода. Гражданин осигурява и храна за животното. По-късно, от служители на Община Варна, със съдействието на служителите на III РУП на ОДМВР – Варна, е открит и установен собственикът на кучето, на който е съставен АУАН по Наредбата на Община Варна от компетентните служители.

Коментари

Новини Варна