Варна 13°
fallback
Новини Варна
15:45 | 24 октомври 2024
Обновен: 20:27 | 24 октомври 2024

Общината излезе с информация за ремонтите на три ключови отсечки във Варна

Ясно е какво ще се случи на бул. "Христо Смирненски", до Двете кули и ул. "Прилеп"

По материала работи: Александър Дечев

Приключват строително-ремонтните дейности по бул. „Христо Смирненски“. Утре се очаква да бъде поставена маркировка в последния участък, а в началото на следващата седмица ще бъде въведена и постоянната организация на движение. Когато това стане ще се възстанови в този участък маршрутът на автобусна линия № 12 от градския транспорт, съобщават от общинския пресцентър.

През следващата седмица се очаква да започне и вторият етап от ремонта на бул. „Република“ до Двете кули, където се изгражда канализационен колектор с голям диаметър и две канализационни шахти по проект на „Водоснабдяване и канализация - Варна“. Точната дата и временната организация на движение ще бъдат обявени допълнително, като изпълнителите на ВиК проекта поеха ангажимент пред кмета гражданите да са информирани минимум два дни по-рано.

Утре ще се решава и още един казус, касаещ ул. „Прилеп“ в участъка около местност Пчелина. Представители на строителната фирма, както и на няколко дирекции в Община Варна, проектанти и геодезисти, ще бъдат на място, за да търсят решения за габаритите на пътя, джобовете за автобусни спирки и други.

Автор на статията:
Александър Дечев
ремонт бул. Смирненски Варна ремонт улица Прилеп римонт Двете кули Варна ремонти Варна община Варна Варна
0 коментара
fallback
fallback