Варна 13°
fallback
Новини Варна
15:30 | 24 октомври 2024
Обновен: 20:27 | 24 октомври 2024

Говорителката на ЦИК излезе с позиция относно казуса с вота във Варна

Не може да се използва формулировката избори "2 в1", категорична е тя

По материала работи: Александър Дечев

Община Варна и Общинската избирателна комисия - Варна трябваше да предположат хипотезата за провеждане на втори тур на частичните местни избори в деня на вота за Народно събрание, за да направят организацията. Така коментира по БНТ казуса със съвпадащите се балотаж за районни кметове във Варна и парламентарни избори на 27 октомври зам.-председателят и говорител на Централната избирателна комисия - Росица Матева.

Тя подчерта, че не може да се използва формулировката избори "2 в1", а двата избора трябва да се произведат отделно. Тя е категорична, че и съставите на Секционните избирателни комисии трябва да са различни.

Матева е категорична, че не може да се търси аналогия с изборите за районен кмет на район "Младост" в София, които се провеждат заедно с президентските избори през 2016 година, тъй като тогава НС е приело изменение в Изборния кодекс, конкретно за този случай.

Автор на статията:
Александър Дечев
Варна избори Варна избори кмет Варна избори район Приморски Варна избори район Одесос Варна предсрочни избори Варна парламентарни избори избори 27 октомври
0 коментара
fallback
fallback