Варна 16°
fallback
Новини Варна
15:00 | 24 октомври 2024
Обновен: 19:22 | 24 октомври 2024

Обявиха важна новина за хората без автомобилен достъп до дома си по време на ремонта на пътя за "Галата"

Те ще получат пропуски за достъп от община Варна

По материала работи: Александър Дечев

Районният кмет на „Аспарухово“ ще издава пропуски на живущите, които нямат друг достъп до имотите си и трябва да преминат с автомобили по трасето на ремонтирания участък на пътя „Аспарухово“ – „Галата“. За това се договориха днес представители на администрацията и на строителната фирма на регулярната среща при кмета Благомир Коцев.

Общинският път от „Аспарухово“ към „Галата“ е напълно затворен от отбивката за местност „Карантината“ до разклона за кв. „Галата“, а за обходен маршрут се използва пътят през местност „Боровец“. Заради ремонтните дейности бяха въведени и маршрутни промени в обслужването на линии 17, 17А, 17/46, 17/60 от градския транспорт.

До решението за пропуски се стигна, след като представители на строителната фирма обясниха, че постоянният трафик на автомобили, чиито собственици твърдят, че живеят в района, затруднява процеса и забавя ремонтните дейности. От друга страна гражданите пък се жалват, че нямат достъп с коли до имотите си. Предстои в следващите дни представители на районното кметство да направят оглед и да издадат пропуски единствено на реално живущите, които нямат достъп до домовете си.

По време на срещата представители на пътните фирми съобщиха още, че през следващата година ще се извърши ремонт и на участъка от пътя за местност „Боровец“, който е част от републиканската пътна мрежа – от Кантара в близост до гробищния парк за „Аспарухово“.

През следващата седмица се очаква да започне и вторият етап от ремонта на бул. „Република“ до Двете кули, където се изгражда канализационен колектор с голям диаметър и две канализационни шахти по проект на „Водоснабдяване и канализация - Варна“. Точната дата и временната организация на движение ще бъдат обявени допълнително, като изпълнителите на ВиК проекта поеха ангажимент пред кмета гражданите да са информирани минимум два дни по-рано.

Приключват и строително-ремонтните дейности по бул. „Христо Смирненски“. Утре се очаква да бъде поставена маркировка в последния участък, а в началото на следващата седмица ще бъде въведена и постоянната организация на движение. Когато това стане ще се възстанови в този участък маршрутът на автобусна линия № 12 от градския транспорт.

Утре ще се решава и още един казус, касаещ ул. „Прилеп“ в участъка около местност „Пчелина“. Представители на строителната фирма, както и на няколко дирекции в Община Варна, проектанти и геодезисти, ще бъдат на място, за да търсят решения за габаритите на пътя, джобовете за автобусни спирки и други.

Автор на статията:
Александър Дечев
ремонт ремонт Аспарухово Галата Галата аспарухово варна ремонти достъп ремонт Галата
0 коментара
fallback
fallback