IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
14:30 | 24 октомври 2024
Обновен: 17:07 | 24 октомври 2024

Осъдиха във Варна 37-годишен за кражба и държане на наркотик

Той отмъкнал телефон от жена докато се качвала в автобус

По материала работи: Александър Дечев
Осъдиха във Варна 37-годишен за кражба и държане на наркотик

37-годишен мъж призна вината си в две престъпления – за кражба на мобилен телефон и за държане на марихуана. Делото приключи с постигнато между страните споразумение за вида и размера на наказанието, което съдебен състав на  Районен съд – Варна одобри.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 25 май миналата година на автобусна спирка във Варна отнел мобилен телефон от джоба на жена при качване в автобус. Освен това, няколко месеца по-късно - на 10 август с.год. подсъдимият, при полицейска проверка в стара изоставена къща, бил засечен да държи в себе си пакетче с марихуана.

Съгласно параметрите на одобреното споразумение, подсъдимият следва да изтърпи най-тежкото общо наказание от определените за всяко от престъпленията, а именно – 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, към което наказание се присъединява и глоба в размер на 600 лева.

37-годишният мъж приема да заплати направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.
 

Коментари

Новини Варна