Варна 16°
fallback
Новини Варна
14:15 | 23 октомври 2024
Обновен: 18:17 | 23 октомври 2024

От "Градски транспорт" поискаха диалог с община Варна

Общуване чрез медиите не е нормално, смята изпълнителният директор Николай Антонов

По материала работи: Александър Дечев

Членовете на борда на директорите на "Градски транспорт" във Варна дадоха брифинг днес. "Искаме диалог с общината, досега общуване само чрез медиите, което не е нормално", заяви Николай Антонов, изпълнителен директор на дружеството, цитиран от Радио "Варна".

По повод исканата от общината информация за заплатите на служителите Антонов каза, че всичко е предоставено на одиторите, които вече работят в Грaдски транспорт и показа фиша си, в който е посочена заплата от 4744 лева на месец, а заплатите на членовете на борда на директорите е 1595 лева.

Задълженията на дружеството са 5 милиона лева, по този повод дружеството иска да тегли кредит от 10 милиона лева, за да излезе от задлъжнялостта си. Приnципал на "Градски транспорт" е Общинския съвет на Варна.

Издръжката на Градски транспорт е 4,3 млн., половината от средствата са от държавата, но те се получават в края на годината. 700 са служителите във фирмата.

Търсените от общината 4,5 милиона лева са покрили увеличението на заплатите, според споразумението, подписано между общината и синдикатите, посочи Драгомир Недялков, главен счетоводител.

Автор на статията:
Александър Дечев
Градски транспорт Градски транспорт Варна Варна автобуси Варна Градски транспорт Варна загуби Градски транспорт Варна пари
0 коментара
fallback
fallback