Варна 15°
fallback
Новини Варна
13:00 | 22 октомври 2024
Обновен: 18:03 | 22 октомври 2024

Внимание! Джебчии шетат в градския транспорт и моловете във Варна

Между 7 и 9 сутринта, както и между 17 и 19 вечерта, са "златните часове" за крадците

По материала работи: Слав Велев

Снимката е илюстративна: АРХИВ

В пиковите часове на трафика в градския транспорт и в молове се извършват най-много кражби. Това съобщи за Радио Варна гл. инспектор Живко Костадинов, началник сектор „Престъпления против собствеността“ от Областната дирекция на МВР във Варна. Между 7 и 9 сутринта, както и между 17 и 19 вечерта, са "златните часове" за джебчиите, допълни Костадинов.

Той съобщи, че седем джебчийски кражби са установени от началото на годината във Варна, през миналата година те са били 19. 

През летния сезон и през празниците полицията във Варна е засичала джебчии и от други държави, посочи гл. инспектор Живко Костадинов. 

Профилът на джебчиите най-често е: много добре облечени, млади момичета, между 16 и 25 години. Те говорят много добре български език и носят обемисти чанти, с които да скрият действията си. Крадците са дегизирани с големи шапки и шалове, подчерта гл. инсп. Костадинов. 

Жертвите на джебчийски кражби са най-вече млади жени, майки на малки деца, които не са със заострено внимание. Крадците гледат и дали потенциалните жертви носят на гърба си разкопчана раница. 

Възрастните жени са друга мишена за крадците, които подбират жертвите си не според начина, по който са облечени, а според това дали е лесен достъпът до носените от тях ценни вещи. 

Подробностите чуйте от разговора на Доротея Николова с гл. инспектор Живко Костадинов ТУК

Автор на статията:
Слав Велев
Живко Костадинов кражби кражби варна крадци варна джебчии градски транспорт молове новини варна крими варна крими
0 коментара
fallback
fallback