Варна
fallback
Новини Варна
16:30 | 21 октомври 2024
Обновен: 02:58 | 22 октомври 2024

Административен съд - Варна обяви Ден на отворените врати

Инициативата е по повод Европейския ден за гражданско правосъдие (25 октомври)

По материала работи: Слав Велев

Ден на отворените врати под надслов „Открито за съдебната власт“ ще се проведе на 25 октомври 2024 г. в Административен съд – Варна. На тази дата в цяла Европа се чества Европейският ден за гражданско правосъдие, като избирането на този ден е съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия.

Инициативата на ВСС за седемнадесета поредна година ще бъде проведена в съда с участието на ученици и студенти. Ученици от Варненска търговска гимназия „Г. С. Раковски“, СУЕО „Ал. С. Пушкин“ и СУХНИ „Константин Преславски“, с които работим по Образователната програма на ВСС и Министерство на образованието „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, ще посетят съда. Със студенти от Икономически университет – Варна, специалност „Съдебна администрация“ с преподавател доц. д-р Д. Димитрова ще се проведе симулативен конкурс за длъжността „съдебен деловодител“.

По традиция на този ден младите хора ще имат възможност да се запознаят с достъпа до правосъдие, функциите и спецификата на работа в Административен съд - Варна.

 

Автор на статията:
Слав Велев
Административен съд - Варна обяви Ден на отворените врати Административен съд - Варна съд Варна новини новини варна Европейският ден за гражданско правосъдие 25 октомври
0 коментара
fallback
fallback