IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
12:45 | 21 октомври 2024
Обновен: 15:30 | 21 октомври 2024

Варненската полиция с акция за предпазване на младите хора от престъпления

Обясняват на дванадесетокласниците какво е необходимо, за да са защитени в интернет

По материала работи: Слав Велев
Варненската полиция с акция за предпазване на младите хора от престъпления

Снимката е илюстративна: АРХИВ

За втора поредна година, във Варна инспектори от Дирекция „Киберсигурност“, при ГДБОП ще дадат старт на Националната превантивна програма на МВР  - „ Предпазване на младите хора от престъпления“. На 24 октомври 2024 год. В ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, те ще се срещнат с дванадесетокласниците и ще им обяснят какво е необходимо, за да са защитени в интернет пространството.

Целта на програмата е информиране и предпазване по този начин на младите хора от престъпления.  Акцентът е върху превенция на употребата на наркотични вещества, превенция на престъпления против собствеността, превенция на трафика на хора и такива свързани с използването на информационно -  комуникационни технологии.

През учебната 2024 / 2025 год. в инициативата ще бъдат включени над 500 ученици от 12 клас на пет варненски професионални гимназии.

ОДМВР Варна реализира  програмата в партньорство с Регионално управление на образованието, Община Варна - дирекция „Превенции“ , Общински съвет по наркотичните вещества и Местна комисия за борба с трафика на хора.

Коментари

Новини Варна