IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
13:00 | 19 октомври 2024
Обновен: 15:24 | 19 октомври 2024

130 ученици се включиха в "Похода на свободата" във Варна

Той има за цел да заостри вниманието на обществото към модерното робство

По материала работи: Александър Дечев
130 ученици се включиха в "Похода на свободата" във Варна

Снимка: БТА

Повече от 130 ученици от различни училища се включиха днес в "Похода на Свободата" във Варна. Инициативата е насочена срещу трафика на хора и има за цел да заостри вниманието на обществото към модерното робство, както и да подкрепи всички жертви, информира БТА.

Походът във Варна тръгна от Фестивалния и конгресен център, шествието продължи по централния булевард в града и завърши на площад „България“. В него се включиха младежи от училищата, в които има разкрити превантивни клубове, както и представители на неправителствени организации, които работят с жертви на трафика на хора. В колона, един зад друг, участниците в Похода извървяха мълчаливо разстоянието, като носеха информационни табели с данни колко мащабно е това престъпление и че всеки може да бъде засегнат от него.

Организатори на Похода във Варна бяха общинската дирекция „Превенции“ в партньорство с Местната комисия за борба с трафика на хора. Инициативата в национален мащаб е подкрепена от фондация „А 21 България“ и Националната комисия за борба с трафика на хора.

Коментари

Новини Варна