Варна 12°
fallback
Новини Варна
09:00 | 19 октомври 2024
Обновен: 13:23 | 19 октомври 2024

Бюлетините пристигнаха във Варна

Специализиран транспорт с охрана ги достави

По материала работи: Александър Дечев

Специализиран транспорт с охрана достави вчера следобед във Варна 403 000 броя хартиени бюлетини и окончателните списъци на избирателите от областта, с които гласоподавателите от Варненска област ще упражнят правото си на глас на предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание.

По традиция камионът се разпломбира от представител на РИК в присъствието на областния управител професор Андрияна Андреева,  която е призвана да бъде гарант за прозрачност на избирателния процес и организацията му на територията на област Варна. Веднага след разтоварването на бюлетините и на изборните книжа започна раздаването им на представителите на общините от област Варна. Под полицейска охрана материалите ще достигнат до общинските центрове. Там ще бъдат охранявани под ключ до предаването им на СИК в деня преди изборите.

Под охрана днес ще бъдат доставени ролки за машините за гласуване, както и изборни книжа.    В областна администрация вече се съхраняват и охраняват печатите за СИК, кандидатските листи, както и телефоните, с които ще се осъществява видеозаснемането и излъчването на преброяването  вота на гласоподавателите.

Областна администрация – Варна е напълно готова с организацията на изборния ден на 27 октомври 2024 година.

Автор на статията:
Александър Дечев
бюлетини бюлетини Варна Варна избори избори 27 октомври 20 октомври избори избори районен кмет Варна избори кмет Варна избори Одесос избори Приморски Варна предсрочни избори
0 коментара
fallback
fallback