IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
12:45 | 17 октомври 2024
Обновен: 15:15 | 17 октомври 2024

Акция: Спипаха редица крадци във Варна

Сред тях е и 28-годишен автоджамбаз и няколко гастрольори, шетали на домови кражби

По материала работи: Слав Велев
Акция: Спипаха редица крадци във Варна

Спипаха редица крадци при акация във Варна.

Вчера, местна жителка съобщила в полицията за извършена кражба на мобилен телефон, 2 броя гидорита и винтоверт от собствения й лек автомобил, който бил спрян на неохраняем паркинг в жк „Владислав Варненчик“. След незабавно проведени оперативно-издирвателни действия служителите на реда разкрили авторите на престъпното посегателство – двама мъже от същия град, известни на МВР. Инкриминираните вещи също са намерени и иззети. Извършителите са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Трето РУ.

Сигнал, за извършена кражба преди дни, постъпил и в Първо РУ. Управител на магазин за козметика съобщил, че от търговския обект е взет скъп, марков парфюм. Полицейските служители реагирали незабавно и съвсем скоро разкрили и задържали извършителя - криминално проявеният и осъждан, жител на Девня . Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Кражба на лек автомобил била разкрита и извършителят – 28 - годишен варненец, известен на полицията бил задържан за срок до 24 часа. Случката на посегателство се разиграла преди два дни, когато собственика подал сигнал за изчезналия автомобил, който бил оставен отключен, а ключовете били поставени на таблото. Срещу извършителя е образувано досъдебно производство от полицаите на Четвърто РУ.

Рецидивист, жител на Обзор, на 37 години е престоял в ареста на Първо РУ за денонощие, след като бил установен и задържан, като извършител на домова кражба. Мъжът проникнал в незаключено партерно помещение, от което откраднал акумулаторни винтоверт и ъглошлайф машини, заедно с куфар с други дребни инструменти. Срещу осъждания вече мъж е образувано досъдебно производство.

Двама гастрольори 19 и 30 – годишни били задържани от криминалистите на Пето РУ след извършени от тях – в екип, две кражби от различни адреси, като от първия са отнели телевизор, а от втория компютър за контрол на съня. За извършеното от тях са образувани досъдебни производства, като материалите са докладвани на прокуратурата.

Коментари

Новини Варна