Варна 13°
fallback
Новини Варна
16:15 | 16 октомври 2024
Обновен: 20:14 | 16 октомври 2024

52 варненски училища ще се включат в Общинските ученически игри

Над 2500 деца от различни възрастови групи ще участват в надпреварите

По материала работи: Александър Дечев

52 училища от Варна са подали заявка за участие в Общинските ученически игри 2024/2025 г. В състезанията в различните видове спорт ще участват над 2500 деца от различни възрастови групи. Организатор на игрите и дирекция „Спорт“ към Община Варна.

Спортовете заложени в програмата са осем: футбол 7, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, баминтон и тенис на маса. Учениците са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас.

В програмата през месец октомври са предвидени да се изиграят срещите по волейбол за 5-7 клас при момичетата. Те започват на 19 октомври, от 09:00 часа, в залата на СУ „Елин Пелин“, с двубой между ОУ „Добри Чинтулов” и ОУ „Йордан Йовков”.

В понеделник, 21 октомври, стартират срещите от турнира по футбол, който и тази година се играе по правилата на футбол 7. Мачовете ще се изиграят на терен „Жечо Тунчев“ в СК „Локомотив“ и са с начален час 12:00 часа.

Баскетболната надпревара за юноши 11-12 клас е предвидена да започне на 26 октомври в СК „Локомотив“. Първата откриваща среща е между МГ „Д-р Петър Берон” и III ПМГ „Акад. Методий Попов“.

През следващите месеци ще стартират и състезанията в останалите спортове.

За победителите са предвидени предметни награди: купи, медали, спортни пособия и грамоти. Всички училища победители по видовете спорт продължават за областните състезания през месец март 2025 г.

Планираните състезания в ученическите игри са част от изпълнение на ученическия спортен календар на МОН, ММС и Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.

Пълните програми за срещите може да намерят на сайта www.sportvarna.com

Автор на статията:
Александър Дечев
ученически игри ученически игри Варна спорт ученически игри Варна ученически игри Варна програма общински ученически игри Варна Варна ученически игри
0 коментара
fallback
fallback