Варна 17°
fallback
Новини Варна
13:20 | 16 октомври 2024
Обновен: 17:09 | 16 октомври 2024

Карин дом ще отличи посланиците на децата с награди "Иван Станчов"

Дарители, доброволци, благодетели и застъпници за правата на децата със специални потребности ще бъдат наградени с приз

По материала работи: Александър Дечев

На 30-ти октомври ще се проведе годишното благотворително събитие на Карин дом - награди „Иван Станчов”. Наградите се провеждат под мотото „Бъди посланик на децата” и ще отличат както компании и личности, така и образователни институции, дали своя принос за Детския фонд на Карин дом и политиките за деца у нас. Номинациите са в следните категории; За отговорен бизнес и партньор в името на децата. за доброволчески инициативи в подкрепа на децата от Карин дом, за принос в политиките за деца, за доброволец и вдъхновител, за принос за благоденствието на децата. 

„Карин дом” е основан от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов като един от центровете пионери за работа с деца със специални потребности. Карин дом е един от първите центрове за терапевтична работа с деца, който започва своята работа във Варна преди 28 години.

Към днешна дата „Карин дом” развива своята дейност в нова, многофункционална сграда, която отговаря на най-съвременните стандарти за терапевтична работа и е иновативен комплекс за услуги в подкрепа на детското развитие. Над 440 деца и техните семейства годишно получават ефективна терапия и подкрепа, а благодарение на развитието на детския фонд, те могат да станат много повече. 

„Наградите „Иван Станчов” не са само отличия за благотворителност, макар че тя е от съществено значение, за да постигаме устойчиви резултати. Това е още една от инициативите, чрез които Карин дом популяризира дарителството като начин за промяна и създаване на общност, която да работи за детските политики и благоденствие. Всеки, който иска да присъства и да разбере повече за дейността ни, може да се свърже с нас и да заяви своето участие. Нови съмишленици и партньори са винаги добре дошли да станат посланици на децата.”  - сподели Антоанета Иванова, изпълнителен директор на Карин дом. Детският фонд на Карин дом в подкрепа на деца със специални нужди осигурява комплексна ефективна терапия, съобразена с нуждите на всяко дете, подкрепа и обучение на родители, както и подготовка и преход за включване в детска градина и училище. През изминалата година, благодарение на събраните средства във Фонда,  нови 32 деца получиха терапия и социални услуги, като капацитетът на Карин дом позволява през 2025 техният брой да бъде удвоен. 

Водещ на събитието ще бъде Николаос Цитиридис, а с ефектна музикална програма ще се включи Камерен струнен оркестър към Национално училище по изкуствата "Добри Христов".

Автор на статията:
Александър Дечев
Карин дом Карин дом Варна Карин дом Иван Станчов Иван Станчов награди Иван Станчов Станчова Алея Морска градина морска градина Варна Варна Варна Карин дом Николаос Цитиридис Карин дом
0 коментара
fallback
fallback