IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
13:20 | 16 октомври 2024
Обновен: 15:11 | 16 октомври 2024

Карин дом ще отличи посланиците на децата с награди "Иван Станчов"

Дарители, доброволци, благодетели и застъпници за правата на децата със специални потребности ще бъдат наградени с приз

По материала работи: Александър Дечев
Карин дом ще отличи посланиците на децата с награди "Иван Станчов"

На 30-ти октомври ще се проведе годишното благотворително събитие на Карин дом - награди „Иван Станчов”. Наградите се провеждат под мотото „Бъди посланик на децата” и ще отличат както компании и личности, така и образователни институции, дали своя принос за Детския фонд на Карин дом и политиките за деца у нас. Номинациите са в следните категории; За отговорен бизнес и партньор в името на децата. за доброволчески инициативи в подкрепа на децата от Карин дом, за принос в политиките за деца, за доброволец и вдъхновител, за принос за благоденствието на децата. 

„Карин дом” е основан от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов като един от центровете пионери за работа с деца със специални потребности. Карин дом е един от първите центрове за терапевтична работа с деца, който започва своята работа във Варна преди 28 години.

Към днешна дата „Карин дом” развива своята дейност в нова, многофункционална сграда, която отговаря на най-съвременните стандарти за терапевтична работа и е иновативен комплекс за услуги в подкрепа на детското развитие. Над 440 деца и техните семейства годишно получават ефективна терапия и подкрепа, а благодарение на развитието на детския фонд, те могат да станат много повече. 

„Наградите „Иван Станчов” не са само отличия за благотворителност, макар че тя е от съществено значение, за да постигаме устойчиви резултати. Това е още една от инициативите, чрез които Карин дом популяризира дарителството като начин за промяна и създаване на общност, която да работи за детските политики и благоденствие. Всеки, който иска да присъства и да разбере повече за дейността ни, може да се свърже с нас и да заяви своето участие. Нови съмишленици и партньори са винаги добре дошли да станат посланици на децата.”  - сподели Антоанета Иванова, изпълнителен директор на Карин дом.
Детският фонд на Карин дом в подкрепа на деца със специални нужди осигурява комплексна ефективна терапия, съобразена с нуждите на всяко дете, подкрепа и обучение на родители, както и подготовка и преход за включване в детска градина и училище. През изминалата година, благодарение на събраните средства във Фонда,  нови 32 деца получиха терапия и социални услуги, като капацитетът на Карин дом позволява през 2025 техният брой да бъде удвоен. 

Водещ на събитието ще бъде Николаос Цитиридис, а с ефектна музикална програма ще се включи Камерен струнен оркестър към Национално училище по изкуствата "Добри Христов".

Коментари

Новини Варна