Варна 17°
fallback
Новини Варна
12:00 | 16 октомври 2024
Обновен: 17:09 | 16 октомври 2024

30 са арестуваните при полицейската спецакция във Варна

Проверени са над 600 човека

По материала работи: Александър Дечев

Днес на територията на ОДМВР Варна се провежда специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпления против политическите права на гражданите и битовата престъпност. Началникът на сектор в отдел "Охранителна полиция" Драгостин Тодоров изнесе обобщени данни.

"Полицейската акция, свързана с предотвратяване и пресичане на нарушения с изборното законодателство и битовата престъпност, стартира снощи  00:00 часа, като в нея участват колегите от "Охранителна полиция", "Икономическа полиция" и "Криминална полиция". За момента са проверени 621 човека, 455 МПС, образувани са 13 досъдебни производства, 5 бързи полицейски производства, задържани са 30 човека, като три от тях са обявени за общодържавно издирване, съставени са 34 предупредителни протокола.

В хода на специализираната операция са проверени търговски обекти, заложни къщи, места, за които има оперативна информация, разкрита е и кражба на лек автомобил. Действията на колегите от ОДМВР Варна продължават и към настоящия момент“, каза той.

Автор на статията:
Александър Дечев
полиция полицейска акция специализирана полицейска акция спецакция Варна полицейска акция Варна Варна полиция варна купен вот
1 коментара
fallback
fallback