IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
17:00 | 11 октомври 2024
Обновен: 19:22 | 11 октомври 2024

Варна получи награда на изложението "Културен туризъм за ММФ "Варненско лято"

Общината представи своите туристически продукти и културни предимства

По материала работи: Александър Дечев
Варна получи награда на изложението "Културен туризъм за ММФ "Варненско лято"

Снимка: Пресцентър Община Варна

Община Варна беше отличена с Голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм. Призът бе връчен за Международния музикален фестивал „Варненско лято“ в 11-ото издание на Националния конкурс „Чети и пътувай“. Конкурсът е в рамките на Международното изложение „Културен туризъм 2024”, който се проведе от 8 до 10 октомври във Велико Търново. Почетните плакет и грамота бяха връчени на  заместник-кмета с ресор туризъм в Община Варна Снежана Апостолова от заместник- министъра на туризма Ирена Георгиева.

По време на форума Варна представи своите туристически продукти и културни предимства наред с изложители от 10 държави и 30 български общини. Ключов акцент в представянето на морската столица е богатото културно-историческо наследство: артефакти от праисторическия период, от античността и средновековието, разкопки, предмети и следи от византийската и римската култури, до свидетелства от най-новата история.

Посетителите на форума се запознаха с възможността да разгледат най-старото обработено златно съкровище в света от Варненския халколитен некропол. Презентирани бяха множеството музеи, галерии и културни институти в града.

Основна цел на изложението е да популяризира многобройните възможности за културен туризъм в България и да постави акцент върху ролята на културното богатство в развитието на страната като предпочитана туристическа дестинация.

 

Коментари

Новини Варна