Варна 19°
fallback
Новини Варна
17:00 | 10 октомври 2024
Обновен: 21:14 | 10 октомври 2024

Варна черпи опит от Бургас за по-добри градски пространства

Изявени бургаски архитекти ще разкажат за някои от своите знакови проекти в черноморския град

По материала работи: Слав Велев

Стартира четвъртото събитие от тазгодишното издание „Форум за Варна“ на тема „Добрите примери от Бургас“, посветено на реализацията на качествени градски пространства. Официалното откриване е на 11 октомври (петък), от 18:00 часа в „Кампус 90“ на бул. „Цар Освободител“ 90. Инициативата е на сдружение „Пространствата на Варна“ в партньорство със Съюза на урбанистите в България и е в изпълнение на проект по фонд „Култура“ на Община Варна.

В рамките на програмата, която включва публични презентации и панелна дискусия, организаторите са поканили редица изявени бургаски архитекти - Галина Милкова, Моника Маринова, Емилия Попова, Мариана Сърбова, Десислава Стоянова, Емил Бурулянов. Те ще разкажат за някои от своите знакови проекти в черноморския град, сред които са Магазия 1, Планетариума, Планетум, Ченгене скеле, парка Healing Island, малка пешеходна уличка в града и за процесите и механизмите,  реализацията и превръщането на тези места в качествени градски пространства.

По време на форума ще бъдат обсъдени както предизвикателствата пред българските архитекти, така и добрите практики и опитът им от взаимодействието с местната администрация. Гостите ще споделят техните начини за реализацията на нови идеи в сферата на архитектурата и градоустройството.

“Форум за Варна 2024 - добрите примери” има за цел да потърси и покаже добрите практики в сферата на градското планиране в различни европейски градове и как биха могли да бъдат интегрирани във Варна. Идеята включва и активното участие на гражданите във всички работни процеси. Организаторите уверяват, че това е събитие, посветено на обичта към града, архитектурата и положителните промени в нашите общи домове.

Входът за посетители е свободен. 

Автор на статията:
Слав Велев
Форум за Варна Добрите примери от Бургас Варна Бургас новини община Варна градски пространства новини варна Форум за Варна 2024 Пространствата на Варна Галина Милкова Моника Маринова Емилия Попова Мариана Сърбова Десислава Стоянова Емил Бурулянов
0 коментара
fallback
fallback