IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
17:00 | 10 октомври 2024
Обновен: 19:30 | 10 октомври 2024

Варна черпи опит от Бургас за по-добри градски пространства

Изявени бургаски архитекти ще разкажат за някои от своите знакови проекти в черноморския град

По материала работи: Слав Велев
Варна черпи опит от Бургас за по-добри градски пространства

Стартира четвъртото събитие от тазгодишното издание „Форум за Варна“ на тема „Добрите примери от Бургас“, посветено на реализацията на качествени градски пространства. Официалното откриване е на 11 октомври (петък), от 18:00 часа в „Кампус 90“ на бул. „Цар Освободител“ 90. Инициативата е на сдружение „Пространствата на Варна“ в партньорство със Съюза на урбанистите в България и е в изпълнение на проект по фонд „Култура“ на Община Варна.

В рамките на програмата, която включва публични презентации и панелна дискусия, организаторите са поканили редица изявени бургаски архитекти - Галина Милкова, Моника Маринова, Емилия Попова, Мариана Сърбова, Десислава Стоянова, Емил Бурулянов. Те ще разкажат за някои от своите знакови проекти в черноморския град, сред които са Магазия 1, Планетариума, Планетум, Ченгене скеле, парка Healing Island, малка пешеходна уличка в града и за процесите и механизмите,  реализацията и превръщането на тези места в качествени градски пространства.

По време на форума ще бъдат обсъдени както предизвикателствата пред българските архитекти, така и добрите практики и опитът им от взаимодействието с местната администрация. Гостите ще споделят техните начини за реализацията на нови идеи в сферата на архитектурата и градоустройството.

“Форум за Варна 2024 - добрите примери” има за цел да потърси и покаже добрите практики в сферата на градското планиране в различни европейски градове и как биха могли да бъдат интегрирани във Варна. Идеята включва и активното участие на гражданите във всички работни процеси. Организаторите уверяват, че това е събитие, посветено на обичта към града, архитектурата и положителните промени в нашите общи домове.

Входът за посетители е свободен. 

Коментари

Новини Варна