Варна 26°
fallback
Новини Варна
12:00 | 10 октомври 2024
Обновен: 16:21 | 10 октомври 2024

Разработват системата за ранно оповестяване за новите наркотици във Варна

Предизвикателствата и мерките за превенция обсъдиха членовете на Общинския съвет по наркотичните вещества

По материала работи: Слав Велев

Общинския съвет по наркотичните вещества/Снимка: Община Варна

Предизвикателствата и мерките за превенция обсъдиха членовете на Общинския съвет по наркотичните вещества по време на второто си редовно заседание в Община Варна. Председател на състава е заместник-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев, а на срещата присъстваха представители на Районния и Окръжния съд, ОД на МВР – Варна, Общинския съвет, социални работници, медицински специалисти и представители на неправителствени организации. 

По време на заседанието участниците в съвета обсъдиха данните за новите наркотици, които се разпространяват в България и бяха запознати със справките за задържани за притежание и разпространение на наркотични вещества лица от началото на 2024 година. Разгледани бяха още данните за острите интоксикации на младежи и лица постъпили в Клиниката по остри интоксикации и токсикологии, вследствие употреба на наркотични вещества. 

Съветът представи мерките и превантивните дейности, реализирани през настоящата година сред учениците и учителите в региона. Разискван бе процесът на разработването на Системата за ранно оповестяване сред целевите групи, в случаите, когато на територията на града е регистрирано наличие на нови наркотични вещества и съществува риск за здравето на подрастващите. Програмата, разработена специално за комуникация с младото поколение, осигурява бърз достъп до информация, както на педагогическите специалисти и учениците, така и на родителите.

Автор на статията:
Слав Велев
Общинския съвет по наркотичните вещества заседание наркотици наркотици варна община Варна мерки наркотици варна новини варна система система нови наркотици
0 коментара
fallback
fallback