Варна 18°
fallback
Новини Варна
16:37 | 9 октомври 2024
Обновен: 21:18 | 9 октомври 2024

Осъдиха крадец на катализатори във Варна

19-годишният младеж получи една година лишаване от свобода, при първоначален общ режим

По материала работи: Слав Велев

Районен съд – Варна постанови осъдителна присъда спрямо 19-годишен младеж, с която той бе признат за виновен в това, че в периода 21-22 май 2022 г. в село Каменар, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, отнел чужди движими вещи - 11 броя автомобилни катализатори, както и 2 броя акумулаторни гайковерта от две различни марки, на обща стойност 4 880 лева. Кражбата е извършена от база за авточасти втора употреба, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот – пробиване на отвор в тухлена стена.

19-годишният младеж е осъждан, като настоящата кражба се явява извършена в условията на повторност. Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, с признание на вината от подсъдимия и намаляване с 1/3 на определеното му наказание. 19-годишният младеж следва да изтърпи наказание от една година лишаване от свобода, при първоначален общ режим. Той бе осъден да заплати и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред ВОС.

Автор на статията:
Слав Велев
крадец кражба кражба катализатори варна крими присъда кражба катализатори катализатори катализатори Варна криминални новини варна новини варна
0 коментара
fallback
fallback