IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:00 | 8 октомври 2024
Обновен: 19:44 | 8 октомври 2024

Оставиха Янко в арест, в дома му намерили 4 вида дрога

Той бе задържан при мащабна акция в "Аспарухово" преди дни

По материала работи: Слав Велев
Оставиха Янко в арест, в дома му намерили 4 вида дрога

Апелативен съд – Варна потвърди ареста на обвинен в държане с цел разпространение на 4 вида високорискови наркотични вещества, извършено в условията на опасен рецидив. От дома му били иззети 81.67 гр. марихуана, 18.7 метаамфетамин, 1,36 гр. кокаин и 1,09 гр. MDMI /активна съставка в Екстази/. 51-годишният мъж е осъждан. Янко З. е бил задържан под стража по силата на определение на Окръжен съд – Варна, което той обжалва.

Адвокатът очерта влошеното му здравословно състояние и преживените два инсулта. Прокурорът акцентира на това, че престъплението е извършено при рецидив, а предходните осъждания не са превъзпитали обвиняемия.

И в този начален етап от досъдебното производство може да се направи обосновано предположение, че Янко З. е съпричастен към вмененото му във вина деяние, заключи съставът на Варненския апелативен съд. Реалната опасност да извърши престъпление се обвързва с предходната съдимост на обвиняемия. Налице е и презумпцията на закона, че този риск е реален, когато деянието е рецидив. Общото иззето количество на наркотичните вещества и разнообразието от видовете им обуславят висока обществена опасност, която се взима предвид при първоначално определяне на мярка за неотклонение. Относно доводите за здравето на обвиняемия, въззивната инстанция потвърди указанията, дадени от Окръжния съд на разследващите органи, за назначаване на съдебно-медицинска експертиза.

Определението на Апелативен съд – Варна е окончателно.

Коментари

Новини Варна