Варна 26°
fallback
Новини Варна
10:30 | 5 октомври 2024
Обновен: 14:07 | 5 октомври 2024

Дерета във Варна са в окаяно състояние

Те са пълни с боклуци и създават предпоставки за наводнения при обилни количества дъжд

По материала работи: Александър Дечев

Кадър: БНТ

Затлачени дерета и неразличими отводнителни канали във Варна. Съоръженията са пълни с боклуци и според местните, създават предпоставки за наводнения при обилни количества дъжд, съобщава БНТ.

Едно от деретата във варненския квартал “Бриз” се е превърнало в непристъпна джунгла. Цялата растителност затлачва водите, които се изтичат и това създава опасности. Хората се притесняват, че при силен валеж деретата бързо ще се затлачат и ще предизвикат наводнения.

“Това нещо иска разчистване. Кой ще го разчисти? Една по-силна вода, ако дойде?", ядосват се живущите в района.

“Долу се почиства – при Първа езикова, но тази част не. Като цяло е зле тук. Може би от началото на годината не е почиствано”, казват още хората.

Освен растителността, на отводняването пречат и камари с отпадъци. От общината обясниха, че деретата в града се почистват всяка година.

И още - че предстои да се обяви обществена поръчка за избор на фирма, която да премахне избуялата растителност и боклуците в тях. Срокове обаче няма.

Автор на статията:
Александър Дечев
дерета дерета Варна отводнителни канали отводнителни канали Варна Варна дерета затлачени дерета Варна затлачени дерета Варна Варна дерета дъжд дъжд наводнения Варна
0 коментара
fallback
fallback