IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
11:00 | 4 октомври 2024
Обновен: 14:19 | 4 октомври 2024

Французи проучват условията за бизнес във Варна

Делегация от Френско-българската търговска и индустриална камара, водена от посланика на Франция в България Н. Пр. Жоел Мейер посети морската столица

По материала работи: Слав Велев
Французи проучват условията за бизнес във Варна

Кметът Благомир Коцев изложи пред представители на френския бизнес възможностите за инвестиции във Варна/Снимка: Община Варна

Кметът Благомир Коцев посрещна във Варна делегация с членове на Френско-българската търговска и индустриална камара, водена от посланика на Франция в България Н. Пр. Жоел Мейер. Цел на чуждестранната визита е подкрепа и задълбочаване на двустранните икономически  взаимоотношения и сътрудничество в реализацията на инвестиционни проекти и бизнес. 

Варна е град с голям потенциал и възможности за развитие в много сфери. С богатото си културно-историческо наследство, добре развития туризъм и многобройните си и разнообразни събития, градът ни е утвърден като културно средище и успешна туристическа дестинация. Варна е град и с огромен потенциал да бъде икономически, културен и туристически център в Европа, очакваме и работим усилено в следващите години този потенциал да се разгърне и развие във всички сфери, посочи на работната среща кметът Благомир Коцев.  

Той сподели, че в навечерието на извънредните парламентарни избори се надява бъдещото правителство приоритетно да изготви дългосрочен план за развитието на Пристанище Варна, което да възвърне лидерските си позиции сред морските пристанища в Европа. Транспортната свързаност на града по въздух, вода и суша е най-важното условие, за да бъдем конкурентноспособни и да привличаме местни и чуждестранни инвеститори, допълни на срещата кметът.  В тази връзка той изтъкна, че очаква в най-кратки срокове да бъде завършено дългогодишното строителство на автомагистрала „Хемус“, която е най-ключовата за Варна сухопътна артерия. 

Имаме желанието в морската столица на България да функционира образцово международно летище, защото Варна притежава този потенциал, посочи още кметът. Подобряването на транспортната свързаност на Варна ще допринесе за утвърждаването й като логистичен и бизнес център и ще я нареди сред сериозната конкуренция на черноморските пристанищни градове, подчерта Коцев. 

Пред френските гости той посочи, че се работи усилено да бъдат изградени две големи индустриални зони в близост до града, които ще привличат бизнес инвестиции, работна ръка и ще осигуряват заетост в сферата на иновативните технологии, IT сектора и синята икономика.

 

Коментари

Новини Варна