IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
10:45 | 3 октомври 2024
Обновен: 13:21 | 3 октомври 2024

15 са арестуваните при спецакцията във Варна

Сред задържаните има и трима мъже за разпространение на наркотици и един чужденец, издирван от Интерпол

По материала работи: Слав Велев
15 са арестуваните при спецакцията във Варна

Кадър: БНТ

15 са арестуваните при спецакцията е във Варна. Днес на територията на Областната дирекция на МВР се провежда специализирана полицейска операция, с цел противодействие на престъпления против политическите права на гражданите и битовата престъпност. Към момента, междинните резултати са: 11 проверени търговски обекта, за които са получени данни, че съхраняват списъци с лица и записани определени суми срещу тях /Любен Каравелово, Изворско, Блъсково, Житница/. Иззети са общо 26 тетрадки и тефтери с отбелязани имена и парични суми. До момента са образувани 8 досъдебни производства по чл.167, ал. 2 от НК. Съставени са 11 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР. Също така са проверени 51 заложни къщи. Обобщено: задържаните са 15, образувани са 3 бързи производства, издирени са три лица.

Сред задържаните има и трима мъже, за които е установено, че се занимават с разпространение на наркотици, както и едно  лице -  оборудвало помещение, като високотехнологична оранжерия за отглеждане на растения, от рода на конопа. Иззети са  известни количества наркотични вещества, бойно оръжие и боеприпаси, и голяма сума пари в лева и евро. В хода на операцията е задържан и чужденец, обявен за издирване с Червена бюлетина, по линия на Интерпол.

Коментари

Новини Варна