IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
12:15 | 2 октомври 2024
Обновен: 14:18 | 2 октомври 2024

Протест на родители пред училище "Константин Арабаджиев" във Варна

Недоволните се събират пред школото утре сутринта

По материала работи: Александър Дечев
Протест на родители пред училище "Константин Арабаджиев" във Варна

Утре от 7:30 сутринта ще се проведе втори родителски протест пред училище ОУ "Константин Арабаджиев" (ул. "Ангел Кънчев" 1), информират родители, .

Причината за протеста е упражняване на институционален натиск върху директора на ОУ "Константин Арабаджиев" -  г-жа Нели Касабова. Според изпратената информация, ОУ "Константин Арабаджиев'" е едно от училищата, за което е бил обявен конкурс за директори. Конкурсът за това училище не е спечелен. Кандидатите са отпаднали още на писмения изпит, за което е уведомена Елена Георгиева, председател на Обществения съвет и член на комисията за провеждане на конкурса. Във всички училища, за които няма спечел конкурс за нов директор, на поста остават досегашните.

На 20.09, по време на съвещание с директорите, началникът на РУО Варна съобщава резултатите от конкурса. За ОУ "Константин Арабаджиев " няма издържали (документирано).

Г-жа Касабова е поканена в РУО Варна на 30.09.24 г. за прекратяване на договора и я уведомяват, че на следващия ден ще представят новия директор. В сигнала, който получихме се споменава, че новоназначеният директор е г-жа Силвия Филева, която се е явила на конкурс за друго училище, но не го е спечелила. Силвия Филева е известна също с роднинската си връзка с бившия кмет на Провадия Филчо Филев.

Коментари

Новини Варна