Варна 16°
fallback
Новини Варна
16:15 | 1 октомври 2024
Обновен: 20:36 | 1 октомври 2024

Пробация за мъж, разбил машина за билети във варненски автобус

Повредите са в общ размер на 1377 лева

По материала работи: Александър Дечев

41-годишен мъж призна в съдебна зала вината си по повдигнатото спрямо него обвинение в противозаконно повреждане на чужда движима вещ - машина за продажба на билети и карти, монтирана в автобус на градски транспорт. Деянието е наказуемо по чл. 216, ал. 1 от НК. 

Престъплението е извършено от подсъдимия на 30 декември миналата година. Подсъдимият пътувал по линия №14 и опитал да зареди на монтираната в автобуса машина абонаментната си карта за транспорт. Устройството обаче върнало банкнотата му, като задържало вътре картата. Ядосан от случилото се, подсъдимият ударил няколко пъти с юмрук монитора, при което дисплеят се счупил. След това дръпнал силно страничната брава с ключалка на устройството, която паднала на земята и машината престанала да функционира. Шофьорът сигнализирал на тел. 112 за инцидента и полицейски патрул задържал извършителя на следващата спирка. Повредите по машината за продажба на билети и карти  са в общ размер на 1377 лева.

Нанесените материални щети към момента са възстановени. По силата на одобрено в съдебна зала споразумение, на 41-годишния подсъдим бе наложено наказание от 6 месеца пробация, при периодичност два пъти седмично на регистрацията по настоящ адрес, както и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители, също за срок от 6 месеца.  Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Автор на статията:
Александър Дечев
автобус билети автобус градски транспорт Варна съд съд Варна Варна автобус Варна машина за билети
0 коментара
fallback
fallback