Варна 23°
fallback
Новини Варна
14:00 | 29 септември 2024
Обновен: 18:22 | 29 септември 2024

Задава се нов транспортен ад във Варна

Затварят възлово кръстовище за 4 месеца, както и движението в едно от платната на пътя за курортните комплекси

По материала работи: Слав Велев

Задава се нов транспортен ад във Варна. За началото на октомври е планиран старта на изграждането на канализационен колектор, намиращ се под може би най-натовареното и възлово кръстовища във Варна - това на входа/изхода с АМ "Хемус".

Кръстовището на бул. "Вл. Варненчик" и бул. "Република" предстои да бъде затворено напълно или частично по време на работата по обекта.

Работата ще осъществи на няколко етапа, а общата продължителност по план е 4 месеца, съобщават от Община Варна.

Очаква се самото кръстовище на бул. "Вл. Варненчик" и бул. "Република" да не бъде напълно затворено, но пропускливостта му ще бъде силно намалена. Планирано е да бъде затворено едното платно на бул. "Вл. Варненчик" а движението в другото да се осъществява двупосочно.

В първия етап от работата по обекта предстои да бъде изцяло затворен бул. "Република" - в участъка от кръстовището с бул. „Вл. Варненчик“ посока ЗПЗ до кръговото кръстовище с ул. "Уста Колю Фичето“.

Влизащите във Варна от "Хемус" ще се отклоняват от рампата в района на "Бизнес парка" в посока кръговото кръстовище на ул. "Атанас Москов" със стария път за Девня. От кръговото кръстовище тежкотоварният трафик ще се насочва в посока ул. "Девня", а лекотоварният трафик нагоре по ул. "Атанас Москов" към бул. "Сливница" или бул. "Цар Освободител".

Излизащите от Варна посока "Хемус" пък ще имат опцията да го направят или по бул. "Цар Освободител" при пътния възел с летището или от рампата на ул. "Атанас Москов", излизаща на "Хемус" в района на бензиностанция "Лукойл".

Ремонтните дейности ще се отразят в трафика не само на влизащите и излизащите от Варна в посока Хемус, а и на голям район от западната част на Варна. Пренасочването на движението по алтернативни маршрути ще утежни цялостния трафик по западните участъци от ул. "Девня", бул. "Сливница", бул. "Цар Освободител", както и пътните артерии, които ги свързват.

Вече са поставени и ограничителните знаци по бул. "Княз Борис I" (пътя за курортните комплекси). Там движението ще се осъществява двупосочно от светофара на "Горивата чешма" до сп. "Миньор" само в платното, посока курортите за неопределен период от време.

Автор на статията:
Слав Велев
АМ Хемус пътен кошмар транспортен ад Варна новини ремонт ремонт кръстовище община варна пътна обстановка пътна обстановка Варна бул. Княз Борис 1 затворени улици варна
0 коментара
fallback
fallback