IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
17:00 | 28 септември 2024
Обновен: 19:16 | 28 септември 2024

Варна ще има втора детска линейка до месец

Новата цел е купуването на мобилни пунктове за кръводаряване за цяла България

По материала работи: Александър Дечев
Варна ще има втора детска линейка до месец

До месец втора детска линейка, която ще бъде специално за бебета, ще бъде дарена на специализираната АГ-болница във Варна, каза Владислав Николов, създател на благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинки "Аз вярвам и помагам", цитиран от БТА. Днес крайморският град бе домакин на поредното събитие, което се проведе до Катедралата. Хората започнаха да носят чували и торби с капачки още от сутринта, а събирането продължи до 14:00 часа. На площада бе разположен и благотворителен базар, на който се предлагаха различни продукти с кауза.

Това е 11-ото мащабно събитие за тези близо 10 години от създаването на благотворителната кампания, допълни Николов. По думите му до момента даренията надхвърлят 650 хиляди лева. Със средствата е купувана медицинска апаратура и техника, дарявана на варненски болници, които обслужват цяла Североизточна България.

Новата задача пред „Аз вярвам и помагам“ е купуването на мобилни пунктове за кръводаряване за цяла България, каза още Николов. Той уточни, че първото дарение ще бъде за Пловдив, след това за Стара Загора и Плевен. Целта е да се повиши доброволното кръводаряване, защото това е огромен проблем за цялата страна, обясни Николов.

Коментари

Новини Варна