Варна 21°
fallback
Новини Варна
16:30 | 27 септември 2024
Обновен: 21:04 | 27 септември 2024

Съдът отхвърли жалба срещу премахването на бариери до комплекс "Хоризонт" в Морската градина

Според документа, за поставянето им няма издадено разрешение, схема и проектна документация, одобрени от главния архитект

По материала работи: Александър Дечев

Административният съд във Варна отхвърли жалбата срещу премахването на бариерите и КПП-тата до комплекс "Хоризонт" под спирка „Акациите“. Това става ясно от решение на магистратите с дата 14 август т.г. Според документа, който е публичен, за поставянето на бариерите няма издадено разрешение, схема и проектна документация, одобрени от главния архитект на Община Варна, съобщава "Радио Варна".

Според Съда липсата на документите е нарушение на Закона за устройство на територията. Заповедта за премахване на бариерите в тази част на Морската градина е издадена през май миналата година от тогавашен заместник-кмет на Варна. Тя е оспорена от магистратите с доводи, че е нищожна, тъй като е издадена от некомпетентен орган, уточняват от Административния съд. (цялото решение вижте тук ). На практика това означава, че според решението от 14 август 2024 г. в бъдеще КПП-тата и бариерите трябва да бъдат премахнати. 

Собствениците на заведението са оспорили решението на Административния съд  с жалба от 9 септември т.г. (виж Разпореждането от 9-10 септември 2024 г. ) Според Съда жалбата не отговаря на изискванията и към нея не е приложено доказателство за платена държавна такса по сметката на Върховния административен съд. Така жалбата е оставена без движение. Жалбоподателят в 7-дневен срок трябва да даде доказателства за внесената такса. Ако това не бъде направено в срок, жалбата ще бъде върната от първоинстанционния съд.

Автор на статията:
Александър Дечев
Морска градина Варна Комплекс Хоризонт Варна Варна комплекс Хоризонт Морска градина паркиране морска градина бариери морска градина
0 коментара
fallback
fallback