IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Новини Варна
15:30 | 27 септември 2024
Обновен: 17:10 | 27 септември 2024

Датски архитект и урбанист споделя своя опит на среща във Варна

Той ще разкаже за развиването на устойчивата градска мобилност в различни европейски градове

По материала работи: Александър Дечев
Датски архитект и урбанист споделя своя опит на среща във Варна

Датският архитект и урбанист Леон Легеланд от архитектурното студио на Ян Геел в Копенхаген ще сподели своя опит в развиването на устойчивата градска мобилност в различни европейски градове.

Събитието ще се проведе днес - 27.09.24 от 19 ч. пред Дома на архитекта, на ул. „Мусала” 10 и е част от Европейската седмица на мобилността. Участието на Легеланд е в рамките на второто издание на проекта „Форум за Варна 2024 - добрите примери”, който организира екипът на сдружение „Пространствата на Варна” (VarnaSpaces). Инициативата се финансира от фонд „Култура“ на Община Варна по проект за градско планиране.

Организаторите съобщават, че сред гостите на форума ще бъдат посланикът на Кралство Дания в България Флеминг Стендер и почетният консул във Варна Константин Дараданов, както и представители на различни институции в морския град. 

Публичната презентация, както и въпросите и отговорите към нея ще бъдат на английски език. Входът е свободен.

Основната цел на проекта „Форум за Варна 2024 - добрите примери” е да покаже добрите практики в сферата на градското планиране от различни европейски градове и перспективи, вкл. чрез включване на граждани в процесите. Фокусът е върху работните процеси и по-конкретно - как добрите практики от други градове и държави биха могли да бъдат адаптирани и приложени в морската столица.

Терминът „устойчива градска мобилност” включва както пешеходното и вело-движение, така и редовното използване на градски транспорт и други споделени начини на придвижване, посочват още организаторите.

Коментари

Новини Варна