IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
08:00 | 26 септември 2024
Обновен: 17:21 | 27 септември 2024

Общинският съвет във Варна се събира за 15-ти път

Гласуват средства за провеждане на частичните местни избори в районите "Одесос" и "Приморски"

По материала работи: Слав Велев
Общинският съвет във Варна се събира за 15-ти път

Снимка: ОбС-Варна

Общинският съвет във Варна се събира за 15 път. Днес местните народни избраници трябва да гласува колко средства ще бъдат заделени от бюджета за провеждането на частичните местни избори в районите "Одесос" и "Приморски" на 20 октомври. Проектът за дневен ред, публикуван на сайта на Общината, съдържа общо 12 точки. Съветниците трябва да приемат отчета на бюджета на Община Варна за миналата година, както и да разгледат финансовите отчети за 2023 г. на общинските лечебни заведения и дружества.

Съветът трябва да одобри осигуряването на средства за възстановимо ДДС за ремонта на напорния тръбопровод за отпадни води на дъното на Варненското езеро. На гласуване ще бъде подложено и предложение за промени в статута на награда „Варна“ в системата на предучилищното и училищното образование, както и в сферата на науката и висшето образование. Съветниците трябва да решат дали ще одобрят Общината да кандидатства по европейски проект за изграждане на три нови социални центъра за хора с увреждания. Сред темите на заседанието ще бъде и провеждането на конкурс за възлагане управлението на стадион "Спартак“. Внесеното за обсъждане предложение е настоящият да бъде прекратен и да бъде обявен нов конкурс.

Коментари

Новини Варна