IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
16:55 | 25 септември 2024
Обновен: 19:24 | 25 септември 2024

Общинският съвет във Варна се събира, решава важни финансови въпроси

Местните народни избраници приемат отчета на бюджета за 2023 г. и годишните финансови отчети на общинските дружества

По материала работи: Слав Велев
Общинският съвет във Варна се събира, решава важни финансови въпроси

Снимка: Общински съвет Варна

Общинският съвет във Варна се събира за 15-ти път от началото на мандата. Сесията е насрочена за четвъртък – 26 септември, от 10:00 часа в зала „Пленарна“.

Проектът за дневен ред съдържа 12 точки. Една от тях е приемане на отчета на бюджета на Община Варна за миналата година. Съветниците ще разгледат също годишните финансови отчети за 2023 г. на общинските лечебни заведения и дружества.

Местният парламент трябва да гласува план-сметката на разходите за провеждане на частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“, които са насрочени за 20 октомври.

От общинския бюджет предстои да бъдат осигурени и средства за възстановимо ДДС за ремонта на напорния тръбопровод за отпадни води на дъното на Варненското езеро.

На гласуване ще бъде подложено предложение за промени в статутите на награда „Варна“ в системата на предучилищното и училищното образование, както и в сферата на науката и висшето образование.

Съветниците ще решат също дали да дадат съгласието си Община Варна да кандидатства по европейски проект за изграждане на три нови социални центъра за хора с увреждания.

Има предложение за удължаване на срока за подаване на документи за участие в конкурса за управител на „Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна“. Сред темите на обсъждане ще бъде и конкурсът за възлагане управлението на „Стадион Спартак“. Предвижда се настоящият да бъде прекратен и да се обяви нов конкурс.

Последна точка е с дискусия с гражданите.

Пълният дневен ред е публикуван на сайта на Общински съвет – Варна, секция „Заседания“. Сесията ще се излъчва в реално време през YouTube канала на институцията.

Коментари

Новини Варна