IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Новини Варна
12:45 | 25 септември 2024
Обновен: 15:32 | 25 септември 2024

Варна отбелязва Европейския ден на езиците

По време на събитието ученици и преподаватели ще презентират под формата на интерактивни забавни дейности различните езици, които се изучават във варненските училища

По материала работи: Слав Велев
Варна отбелязва Европейския ден на езиците

Варна отбелязва Европейския ден на езиците с редица забавни инициативи на 26 септември (четвъртък), 17:00 до 20:00 часа, на входа на Морската градина.  

По време на събитието ученици и преподаватели ще презентират под формата на интерактивни забавни дейности различните езици, които се изучават във варненските училища - френски, английски, испански, италиански, китайски, руски и немски. 

Всеки език ще бъде представен в свое обособено пространство, което ще предостави възможност на публиката да участва в езиковите предизвикателства чрез решаване на ребуси, кръстословици и в други изненади. Инициативата включва и изписване на асфалта на най-дългото многоезиково послание във Варна.

Събитието се организира за 10-та поредна година от Алианс Франсез - Варна в партньорство и с подкрепата на Община Варна. За реализация на инициативата съдействат и посолството на Франция, Френския институт в България,  Регионално управление на образованието-Варна и фирма "Pontica Solutions".

Коментари

Новини Варна