IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
07:40 | 25 септември 2024
Обновен: 20:15 | 25 септември 2024

9 кандидатите се впускат в битката за кметове на варненските райони "Одесос" и "Приморски"

Частичните избори ще се проведат на 20 октомври 2024 г.

По материала работи: Слав Велев
9 кандидатите се впускат в битката за кметове на варненските райони "Одесос" и "Приморски"

Девет са кандидатите, които ще се борят за вота на варненци за районите "Одесос" и "Приморски". Вчера изтече крайният срок за подаване на документите в Общинската избирателна комисия във Варна за регистрация на листите на партиите, коалициите и инициативните комитети за частичните избори на 20 октомври. До изборите се стигна, след като ОИК прекрати пълномощията на избрания за кмет на район "Одесос" Цветнен Цветков, а по-късно - и за районния кмет на "Приморски" Николай Желязков. 

Отстраненият кмет на район "Приморски" отново ще се бори за кметското място, съобщава със свое решение Общинската избирателна комисия във Варна. Николай Желязков е кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България" за район "Приморски" за частичния вот на 20 октомври. Янислава Шопова пък ще се бори за ръководството на другия район - "Одесос", съобщава ОИК.

Людмила Колева и Георги Недев са кандидатите на ГЕРБ за районни кметове във Варна, съобщиха на пресконференция от партията. Людмила Колева ще се кандидатира за кмет на район "Приморски", а Георги Недев - за "Одесос".

Кандидатът за кмет на район "Одесос" на БСП е Иван Великов, за другия район - "Приморски" ще участва Зорница Василева, която е регистрирана в кандидатската листа за кмет на варненския район.

Миналата седмица "Възраждане" и "Има такъв народ" обявиха, че ще се подкрепят взаимно за изборите на 20 октомври, като кандидатът на "Възраждане" за район "Одесос" е Борислав Барийски, а този на "ИТН" - Светослав Иванов. 

В изборите за районен кмет във Варна ще се яви и независимият кандидат Илиян Карагьозов. 

Частичните избори ще се проведат на 20 октомври 2024 г.

Коментари

Новини Варна