Варна 25°
fallback
Новини Варна
12:15 | 24 септември 2024
Обновен: 17:28 | 24 септември 2024

Започва ремонтът на пътя за Боровец

Планирано е около 4 700 кв. м. асфалтова настилка да бъде оправена за около седмица

По материала работи: Александър Дечев

Асфалтираща техника влиза в участъка от пътя от „Прибой“ през местност Боровец, съобщиха от Община Варна. Ще се извърши рехабилитация, като дейностите се финансират от програмата за текущ ремонт и поддръжка на Общината. Планирано е около 4 700 кв. м. асфалтова настилка да бъде отремонтирана за около седмица.

След приключването на рехабилитацията на обхода, което по план трябва да стане в началото на месец октомври, ще започне и основният ремонт на пътя „Аспарухово“ – „Галата“. Там основният ремонт ще обхване 3,4 км от отбивката за „Карантината“ до кръстовището с пътя за местност Боровец. Стойността на проекта е близо 9,8 млн. лв. с ДДС и се реализира по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите, по която Варна получава 100 млн. лв. за 2024 г.

По ремонтирания участък ще се извърши подмяна на ВиК мрежата, ще се изградят бордюри и двустранни тротоари с ширина от 1,5 до 3 метра и скосявания с цел достъпност, подмяна на настилки, маркировка, улично осветление, кабелни линии, отводняване и др.

Автор на статията:
Александър Дечев
боровец боровец път Варна боровец аспарухово боровец ремонт път Боровец ремонт боровец Варна ремонти ремонти Варна
0 коментара
fallback
fallback