Варна 22°
fallback
Новини Варна
15:40 | 23 септември 2024
Обновен: 20:16 | 23 септември 2024

БСП издига бивш областен управител за кмет на "Приморски"

Зорница Василева пък е кандидатът на левицата за район "Одесос"

По материала работи: Александър Дечев

Общинската съветничка Зорница Василева е кандидатът за районен кмет на "Одесос" от БСП на частичните местни избори на 20 октомври. Бившият областен управител на Варна Иван Великов пък е кандидатът на социалистите за кмет на район "Приморски". Това обяви Борислав Гуцанов, цитиран от "Морето".

Зорница Валентинова Василева е зам.-председател на Градски съвет на БСП – Варна, председател на РС на БСП „Приморски“. Родена на 26 юни 1983 г. Висшето си образование завършва във ВСУ „Черноризец Храбър“ със специалност „Социални дейности“. Магистър по икономика на Икономически университет – Варна, специалност „Корпоративен бизнес и управление“. Владее английски и гръцки език. Преминала обучения на тема „Политически мениджмънт“ за допълнителна квалификация от Нов български университет и Българското училище за политика „Димитър Паница“.Член на БСП от 2005 г., първи мандат член на НС на БСП, общински съветник мандат 2023-2027 г. Повече от десетилетие работи като координатор на Варненската партийна организация.

Иван Великов е роден през 1969 г. Завършил е висше юридическо образование в СУ „Св Кл. Охридски“. Работил е като следовател в Окръжна следствена служба във Варна и като юрисконсулт в „Полимери“ ЕАД в Девня. Бил е прокурор в Районната прокуратура в Девня и след това в Районната прокуратура във Варна. В биографията му е записано също, че е бил съдия в Районния и Окръжния съд във Варна. Адвокат е във Варненска адвокатска колегия. От 2008 г. е директор Дирекция „Правно-нормативно обслужване“ при Община Варна.

През 2013 година поема поста Областен управител на област Варна, след като тогавашният заемащ длъжността Коста Базитов подава молба за напускане. Година по-късно Великов е сменен от Стоян Пасев.

Автор на статията:
Александър Дечев
Зорница Василева Иван Великов областен управител на Варна кмет Приморски кмет Одесос Варна избори Варна избори Варна избори Варна 20 октомври
0 коментара
fallback
fallback