IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
16:45 | 22 септември 2024
Обновен: 19:31 | 22 септември 2024

Пунта мара: "Аладжа манастир" се оказа платен за празника

Денят на отворените врати не важи и за "Побити камъни"

По материала работи: Слав Велев
Пунта мара: "Аладжа манастир" се оказа платен за празника

"Аладжа манастир"/Снимка: Черно море/АРХИВ

Туристическият обект "Аладжа манастир" край Варна работи със стандартно работно време. Важно уточнение - обектът не предлага вход "свободен" за посетителите си на днешния празник - 22 септември.

Информацията е валидна и за "Побити камъни".

Недоразумението предизвика неудобство пред обектите на днешния ден, тъй като много от посетителите поискаха да влязат без входна такса. От музея уточниха, че не са получилавали заповед от РИМ-Варна, която да разрешава допускането на туристи безплатно.

Подобна бе ситуацията и на 6 септември.

От "Аладжа манастир" и "Побити камъни" напомнят, че ако желаете може да посетите двата музея, като входната такса за скалния манастир е 5 лв.

ИА "Черно море" припомня, че в съобщение до медиите, в края на август от РИМ - Варна разпространиха информацията, че по време на официалните празници 6-ти септември – Ден на съединението на Княжество България и Източна Румелия, и 22-ри септември – Ден на независимостта на България, от обектите в системата на Регионален исторически музей – Варна, отворени за посетители ще бъдат музеен обект „Аладжа манастир“, Римски терми и музеен обект „Побити камъни“.

 

Коментари

depsi71@abv.bg ( преди 2 часа )
Разбира се,че НЕ беше безплатен входа!И не само че си платихме,но и билети или касов бон не ни беше издаден!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна