Варна 21°
fallback
Новини Варна
16:15 | 22 септември 2024
Обновен: 20:29 | 22 септември 2024

Борислав Барийски е кандидатът на „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“

Той ще бъде подкрепен и от „Има такъв народ“

По материала работи: Слав Велев

Борислав Барийски е кандидатът на партия „Възраждане“ за кмет на район „Одесос“ във Варна. Той беше представен на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в града от ръководството на местната структура на политическата организация, в присъствието на двама народни представители.

Барийски ще бъде подкрепен и от „Има такъв народ“ (ИТН), а „Възраждане“ ще застане зад кандидата на ИТН за кмет на район „Приморски“. И от двете партии подчертаха, че взаимната подкрепа е само за частичните местни избори във Варна на 20 октомври, но не и за парламентарния вот на 27 октомври.

„Решението ми да се кандидатирам за кмет на район „Одесос“ е дълго и сериозно обмислено. Всички ние виждаме, че Варна не е градът, който помним. Варна беше най-красивият и уреден град в България и заслужено носеше прозвището „Морска столица“.

Район „Одесос“ е визитната картичка на Варна. В централната част са концентрирани всички основни институции, а така също и повечето археологически обекти, както и културни институции – като музеи, театри и прочие.

Отношението на управляващите в последните години нанесе сериозни щети върху развитието на район „Одесос“ и е повече от видно, че е необходима промяна на този модел.

„Одесос“ трябва да се възроди.

Осъзнавам, че ще бъде трудно, но вярвам, че с общи усилия – между районната и общинската администрация визията на „Одесос“ ще върне предишния си блясък. “Възраждане” има платформа за управление на Варна и всички районни кметства.

Конкретно за „Одесос“, предлагаме на жителите на района посоката, в която бихме искали да насочим своите сили, като получим подкрепата и доверието на гражданите.

Платформата отчита големия потенциал на район „Одесос“, който обаче не е развит в нужните мащаби, както би било редно да е, когато говорим за сърцето на морската столица на България. Тази платформа дава отговор на въпросите и очакванията на гражданите. В периода от 16 до 19 септември направихме теренно проучване сред жителите на район „Одесос“, които споделиха, какво очакват да се свърши от новата районна администрация. В резултат на това проучване, се поставя акцент върху най-острите проблеми на жителите и гостите на района, за решаването на които ще се борим.“, заяви Барийски пред медиите във Варна.

Сред основните приоритети на кандидата за кмет на район „Одесос“ от „Възраждане“ са:

Ефективно стопанисване и управление на общинската собственост;

Поддържане качеството на жизнената и природната среда в района;

Подобряване на базите за спорт, отдих и младежките дейности;

Повишаване на административния капацитет;

 

По-чист и уреден район.

 

„Имаме много идеи и най-важното, знаем как да ги реализираме. Имаме много работа за вършене и малко време за изпълнение. Варна заслужава повече, район „Одесос“ заслужава повече. Вярвам и дори съм убеден, че поставените цели са постижими при една добра координация с представителите на местната власт в лицето на Общинския съвет и кмета на общината“, каза в заключение Борислав Барийски.

Биография:

Борислав Иванов Барийски.

Роден във Варна на 6 август 1971 г.

Средно образование в СОУ “Любен Каравелов” , Аспарухово, Варна.

От 1988 до 1991 г. учил в Полицейско училище в гр.Пазарджик.

Висше образование - завършил Право, степен магистър, специалност Морско право през 2004 г.

Работил в системата на МВР и Министерство на правосъдието от 1991 г. до 2007 г.

След това е бил юрисконсулт до 2015 г. когато се вписва като адвокат във Варненска адвокатска колегия, където работи до месец август 2024 г.

Владее три езика. С дългогодишен опит в международните отношения.

 

Автор на статията:
Слав Велев
Борислав Барийски Възраждане Одесос избори варна местни избори варна новини новини варна кандидат възраждане кмет одесос Има такъв народ ИТН
0 коментара
fallback
fallback