Варна 23°
fallback
Новини Варна
14:45 | 20 септември 2024
Обновен: 18:34 | 20 септември 2024

Осъдиха варненец, потрошил машина за жетони на автомивка

Размерът на щетата е на обща стойност около 2000 лева

По материала работи: Александър Дечев

Снимката е илюстративна

31-годишен мъж призна в съдебна зала вината си по повдигнатото спрямо него обвинение в противозаконно повреждане на чужда вещ – машина за жетони, монтирана в автомивка на самообслужване във Варна. Деянието е наказуемо по чл. 216, ал. 1 от НК, съобщават от пресцентъра на Варненския районен съд. 

Престъплението е извършено вечерта на 17 декември миналата година. Подсъдимият, ядосан от неуспешния си опит за закупи жетони от машината, ударил с юмрук дисплея, при което екрана се разхерметизирал. Впоследствие с крак нанесъл втори удар по банкнотоприемника и монетника, които се счупили и машината станала временно неизползваема. Размерът на щетата за автомивката възлиза на обща стойност около 2000 лева.

Причинените от деянието имуществени вреди към момента са възстановени. По силата на одобрено в съдебна зала споразумение, на 31-годишния подсъдим бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият приема да заплати сторените по делото разноски в полза на държавата.  Съдебният акт е окончателен.

Автор на статията:
Александър Дечев
автомивка жетони автомивка автомивка варна разбита автомивка съд Варна съд Варна престъпление присъда гаранция условна присъда
0 коментара
fallback
fallback