Варна 24°
fallback
Новини Варна
11:00 | 20 септември 2024
Обновен: 15:15 | 20 септември 2024

Варненски полицаи закопчаха седем души заради алкохол или наркотици

Двама от тях са спипани след полунощ

По материала работи: Александър Дечев

Преди дни при извършване на полицейски проверки от служители на ОДМВР Варна бяха спрени за проверка петима мъже на възраст между 19 и 39 години. Установено е, че същите притежавали забранено от закона наркотично вещество, за лична употреба, представляващи марихуана и метамфетамин - видно от направените експертни справки. Образувано са бързи производства, а нарушителите на закона са задържани за срок от 24 часа в ареста, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна.

Вчера, два часа и половина след полунощ, в централната част на града, служители на сектор „Пътна полиция“, са установили, че 18 - годишен варненски жител,  управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Водачът е бил спрян за проверка и тестван с дрегер, който е отчел наличие на алкохол над 1,2 промила. Младежът е  дал кръвна проба в лаборатория. Образувано е бързо производство, а нарушителят е задържан за срок от 24 часа.

Друг водач на МПС, беларуски гражданин, е осъмнал в полицейския арест, след като е бил проверен от служителите на реда и наркотестът показал наличие на марихуана и канабис. Спрямо мъжът е образувано досъдебно производство за нарушението, установено в 01.20 часа вчера.

Автор на статията:
Александър Дечев
алкохол зад волана наркотици зад волана шофьор алкохол промили КАТ пътна полиция полиция шофьор наркотици
0 коментара
fallback
fallback