IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
11:00 | 20 септември 2024
Обновен: 13:31 | 20 септември 2024

Варненски полицаи закопчаха седем души заради алкохол или наркотици

Двама от тях са спипани след полунощ

По материала работи: Александър Дечев
Варненски полицаи закопчаха седем души заради алкохол или наркотици

Преди дни при извършване на полицейски проверки от служители на ОДМВР Варна бяха спрени за проверка петима мъже на възраст между 19 и 39 години. Установено е, че същите притежавали забранено от закона наркотично вещество, за лична употреба, представляващи марихуана и метамфетамин - видно от направените експертни справки. Образувано са бързи производства, а нарушителите на закона са задържани за срок от 24 часа в ареста, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна.

Вчера, два часа и половина след полунощ, в централната част на града, служители на сектор „Пътна полиция“, са установили, че 18 - годишен варненски жител,  управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Водачът е бил спрян за проверка и тестван с дрегер, който е отчел наличие на алкохол над 1,2 промила. Младежът е  дал кръвна проба в лаборатория. Образувано е бързо производство, а нарушителят е задържан за срок от 24 часа.

Друг водач на МПС, беларуски гражданин, е осъмнал в полицейския арест, след като е бил проверен от служителите на реда и наркотестът показал наличие на марихуана и канабис. Спрямо мъжът е образувано досъдебно производство за нарушението, установено в 01.20 часа вчера.

Коментари

Новини Варна