IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:45 | 19 септември 2024
Обновен: 23:45 | 19 септември 2024

Хартията на БНБ отговаря на стандарта на вносителя на машините, обяви Карадимов във Варна

Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни

По материала работи: Александър Дечев
Хартията на БНБ отговаря на стандарта на вносителя на машините, обяви Карадимов във Варна

"Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация". Това заяви днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот, информира БТА. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът.

Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент, припомни Карадимов и подчерта, че няма как настоящият вот да е по-скъп като поддръжка. Обявената от ЦИК обществена поръчка е съобразена с тежестта на обслужването на машините, дори нещо повече – тя не е намалена като оферта, независимо че изборът е само един, каза Карадимов. Той допълни, че по темата комисията ще води преговори и изрази надежда, че ще се стигне до решение.

Коментари

Новини Варна