Варна 17°
fallback
Новини Варна
16:15 | 18 септември 2024
Обновен: 22:40 | 19 септември 2024

Мислят как да направят ремонта на ул. „Д-р Пискюлиев", за да запазят бараките

Общинският съвет иска от държавата имот в центъра на Варна за детска градина

По материала работи: Слав Велев

Снимка: Община Варна

Има варианти всички павилиони на ул. „Д-р Пискюлиев“ в района на Централния пазар във Варна да бъдат запазени. Това стана ясно на днешното заседание на ПК „Собственост и стопанство“, на което съветници обсъдиха казуса с бъдещето на търговските обекти. Предстои основен ремонт на ул. „Д-р Пискюлиев“, като проектът предвижда част от павилионите да бъдат премахнати. Проектното предложение обаче може да се преработи и всички павилиони да се запазят, беше изтъкнато в зала „Пленарна“.

Членовете на комисията се обединиха около мнението, че трябва да се намери решение, което в най-голяма степен да удовлетворява всички страни.

От съществено значение е да обновим градската среда, но и да съхраним работните места на хората. Не по-малко важно е да чуем гласа на живущите в района и да подкрепим „Пазари“ ЕАД, стопанисващо търговските обекти. Евентуалното им премахване би се отразило негативно на общинското дружество, което през  последните години загуби няколко пазарни площадки, коментираха съветници. Те са единодушни, че е необходимо да се помисли и за нова организация на движението около Централния пазар, защото има рискови участъци, създаващи предпоставка за инциденти с пешеходци.

В дневния ред бе включено и предложение за откриване на процедура по придобиване в собственост или за управление от държавата на недвижим имот на ул. „Йоан Екзарх“ № 8 в централния район „Одесос“. Теренът се намира в непосредствена близост до Музея на медицината в Гръцката махала. Идеята е сградата да бъде превърната в детска градина. В рамките на заседанието възникнаха въпроси, на които съветниците не получиха отговори от администрацията, затова беше решено точката да се отложи.

 

Автор на статията:
Слав Велев
ремонт ул. Д-р Пискюлиев ремонт ул. Д-р Пискюлиев ул. Д-р Пискюлиев Варна политика бараки новини Пазар Пазари варна Общински съвет Варна ул пискюлиев варна бараки
0 коментара
fallback
fallback