IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
15:15 | 18 септември 2024
Обновен: 15:13 | 19 септември 2024

Известна международна фирма за бързо хранене е окупирала общински паркинг в центъра на Варна

От 6 години не си плаща наема, местната власт ще иска обезщетение

По материала работи: Слав Велев
Известна международна фирма за бързо хранене е окупирала общински паркинг в центъра на Варна

Снимка: Googlemaps

Известна международна фирма за хранене е окупирала общински паркинг в центъра на Варна. От 6 години не си плаща наема, местната власт ще иска обезщетение. Това стана ясно на заседание на ПК "Собственост и стопанство" днес, предаде Moreto.net.

Въпросният терен от 905 кв. м. се ползва като паркинг от 1998 година. Тогавашният кмет учредява на „Макдоналдс (България)“ ЕООД възмездно право на ползване върху терен, който да се ползва за паркинг към комплекса "Макдрайв".

Договорът е сключен за срок от 10 години. През 2012 година е сключен контракт между Община Варна и „Сънфудс България“ ЕООД за възмездно ползване на имота за срок от 10 години, считано от 2008 година. Договорът е изтекъл през 2018 година и оттогава наем не е плащан на Община Варна.

В тази връзка администрацията предлага обезщетение за периода в размер на 75 хил. лева без ДДС и месечен наем от 1400 лева без ДДС. Оценката е направена от независим оценител.

Съветниците възразиха срещу цената. Поинтересуваха се защо досега частната фирма не е плащала и как през това време на място има бариера. Отговор така и не бе получен.

Тодор Балабанов предложи да завишат обезщетението и то да стане 200 хил. лева без ДДС, а наемът да е 10 хил. лева на месец до провеждането на нова процедура за отдаване.

Коментари

бах ти краварите ( преди 11 часа )
направо ги изхвърлете от държавата.Те и на Ново село на плащат наем миризливите американски патренки. Окупирани сме в мирно време. Пак гласувайте за същите...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна