IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:53 | 17 септември 2024
Обновен: 07:54 | 19 септември 2024

Варна продължава да тъне в боклуци (СНИМКИ)

Камионите на сметопочистващата фирма пак са се развалили, оправдава се кметът

По материала работи: Слав Велев
Варна продължава да тъне в боклуци (СНИМКИ)

Контейнерите до бл.230 във "Владислав Варненчик"/Снимка: Фейсбук/Мими Георгиева

Варна продължава да тъне в боклуци, въпреки ПР-активностите на местната власт, глобите и акцията с поставяне на камери около контейнерите. До сега нито една от тези мерки не е дала резултат, а градът прилича повече на сметище, отколкото на морска столица. Според кметът Коцев причината е в повреда на техниката, а не в малкото количество контейнери и неудачното им разположение и начин на обслужване. Да не говорим, че целият град мирише, а улиците са пропити от слуз, течаща при вдигането на контейнерите и разнасяна от камионите за смет.

"Сметопочистващата фирма днес уведоми Общината, че няколко камиона са се повредили и това е причина за неизпълнението на задълженията им", сподели градоначалникът.

"Проблемът не е само във "Владиславово". Разбирам, че се работи по отстраняването на повредите. Ще искам от фирмата да компенсира най-засегнатите точки с извънреден труд. А също така да се осигурят още машини, които да покриват извънредни ситуации като тази. Всяка техника се амортизира и поврежда. Това не е оправдание за неизпълнение на задълженията. Затова и нашият екип ще разгледа възможността за допълнителни глоби. Във Варна не се делим на владиславовци, аспаруховци и приморци. Когато има проблем с чистотата в един район, това е проблем за всички варненци", допълва Коцев.

Коментари

не ви е виновен ( преди 1 ден )
никой. Сами сме си виновни, когато не спазваме елементарни неща/разпоредби/. Ако едро-габаритните отпадъци се изнасят в предния ден преди събирането по график, няма да се застояват. Ако всички магазини и магазинчета имат "собствени" контейнери, за гражданите ще *** достатъчно място в общите. Всяка вечер от магазин "Май Маркет" до 4-то РПУ в Аспарухово се изнасят торби, кашони и кутии от сирене и се тъпчат в единствения наблизо общ контейнер !!! И на никой не му пука ! А трябва !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
hahahahaha ( преди 1 ден )
Той и без това постоянно е дрогиран всичко му е розово и чисто!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
анонимен ( преди 1 ден )
Бомбата я заложиха гербаджиите и Потника, но къде е сега оная видна умно-красива активистка дето ходеше по кофите да ги снима и да пише жалби. И тя преяде с власт, а ние си траем, затънали в *** буквално и преносно!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
анонимен ( преди 1 ден )
Коцев, смешнико, време ти е за оставка. За 10 месеца еб-а мамата на Варна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна