Варна 17°
fallback
Новини Варна
16:15 | 17 септември 2024
Обновен: 12:59 | 19 септември 2024

Студенти от Германия, Нигерия и Индия избраха да учат икономика във Варна

Откриха новата академична година в ИУ - Варна

По материала работи: Слав Велев

Снимка: Община Варна

Икономическият университет във Варна започва новата академична година с ентусиазъм и с изпълнен прием на специалностите държавна поръчка. Отново голям е броят на студентите от всички страни от ЕС, най-много от Германия, както и от страни като Нигерия и Индия. През новата академична година ръст има и при студентите от българската диаспора, коментира ректорът на ИУ Варна проф. д-р Евгени Станимиров, цитиран от Радио Варна. По отношение на проекта за сближаване на иновационните долини с Мюнхен, Клуж Напока, Тузла и Саламанка, ректорът добави, че той е в ход. Работи се и по още един проект, с акцент изкуствения интелект, добави проф. Станимиров. Остра е нуждата и от още места за настаняване на студентите на ИУ - Варна, затова в момента се работи усилено и по проект за реновиране на общежитието на Почивка.

Първокурсничката с максимален бал 24 от 24, в специалност "Бизнес и мениджмънт", с преподаване на английски език, Алина Ангелова произнесе слово към всички първокурсници, пристъпили прага на ИУ-Варна, като им пожела да се наслаждават на всеки един миг, който им предстои и да не се притесняват дали изборът, който са направили е правилният – няма грешки, има само опит, сподели Алина.

 

Церемонията по официалното откриване на новата академична 2024/2025 г. завърши с празничен концерт на ученици от НУИ „Добри Христов“.

Автор на статията:
Слав Велев
Студенти Германия Нигерия Индия новоприети ИУ-Варна проф. Станимиров Икономическият университет във Варна новата академична година в ИУ - Варна
0 коментара
fallback
fallback