IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
10:45 | 16 септември 2024
Обновен: 21:56 | 18 септември 2024

"Морска администрация" организира учение по аварийно спасяване във Варна

То ще се проведе утре в яхтклуб "Кап. Георги Георгиев“

По материала работи: Александър Дечев
"Морска администрация" организира учение по аварийно спасяване във Варна

ИА „Морска администрация“ организира учение на тема "Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

В реална среда и в реално време ще се тества координацията при спасителна операция по море, медицинска евакуация и оказване на помощ на пострадали при сблъсък на два плавателни съда. 

Учението ще се проведе на 17.09.2024 г. (вторник) от 10:00 часа в района на Варненски залив в пристанищен терминал Варна-Изток, яхтен клуб "Кап. Георги Георгиев“.

Целта е да се провери готовността и реакцията на отговорните институции при възникването на морски инцидент. Предвижда се участие да вземат представители на „Пристанище Варна“ ЕАД, ДП "Пристанищна инфраструктура", Военноморските сили на България, ОД на МВР-Варна, РД "Пожарна безопасност и защита на населението" – Варна, Дирекция "Национална система 112", ГД" Гранична полиция", Център за спешна медицинска помощ – Варна, Български червен кръст – Варна, "Пилотска станция Варна" ЕООД и др.

Коментари

Новини Варна