IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
13:20 | 13 септември 2024
Обновен: 19:30 | 17 септември 2024

Протестиращи блокираха улица за пореден път във Варна

Жителите на "Пчелина" са недоволни от продължаващ ремонт с години

По материала работи: Слав Велев
Протестиращи блокираха улица за пореден път във Варна

Снимка: Фейсбук/Благомир Коцев

Жители на варненската местност "Пчелина" излязоха на пореден протест тази сутрин. Тяхното недоволство е свързано с продължаващия ремонт и  липсата на пътна инфраструктура. Протестиращите блокираха улица „Прилеп”.

На място бе инж. Благовест Краев от ВиК и кметът на Варна Благомир Коцев. Градоначалникът заяви, че ще се организира среща с представители на строителната фирма изпълнител, ВиК и гражданите, на която на бъдат поставени срокове за завършване на ремонта.

Ето какво сподели той:

"Сутринта бях на протеста на хората в Пчелина. Знаете, че лично отивам при всяко закономерно недоволство на хората, защото държа да няма посредници в комуникацията и заедно да стигаме до решенията. Заварени-незаварени, обектите трябва да се оправят.

На протеста днес не присъстваха главните действащи лица: не дойде ръководството на ВиК и на фирмата изпълнител (по-късно изпратиха техническо лице), не дойде и кметът на район Младост.

Като има проблем, всички бягат. Но с бягане от проблемите те не се решават.

Този проект на ВиК от 2 години превръща живота на хората в ад.

Във вторник в 18:00 ч. в зала Пленарна в Общината каня гражданите на Пчелина, директора на ВиК и ръководството на Инжстрой, които изпълняват обекта. Отново настоявам политическите сили да се въздържат от яхване на протестите на хората за градската среда, защото политизирането не помага за реални решения.

Сключеният през 2021 г. договор между ВиК и тогавашното ръководство на Общината е безобразен, с развяване на бялото знаме от един бивш кмет и пълен отказ от всякакъв контрол върху действията на ВиК. Това не може да продължи. Искам да видя темпо и качество. И грижа за хората!

На спешна среща сега с ръководството на фирмата сме се договорили да влизат незабавно на ул. "Васил Делов" да оправят участък от не повече от 20-30 метра, за да стане възможен обходът. А в понеделник да започне незабавно асфалтиране на разкопаните трасета в района на ул. “Партриарх Максим", временна организация на движението и участие на Общинска полиция, за да се освободи трасето да влязат машините.

Във вторник в 18.00 ч. хората от района ще могат да удостоверят лично дали това обещание на фирмата е изпълнено и да попитат ВиК и тях, включително и мен, как се върши работата.

В понеделник в 9.00 ч. от входа на Пчелина при буквите до "Васил Делов" въвеждаме времена организация на движението. Молим гражданите да ни съдействат да се освободи трасето, за да влязат машините."

Коментари

Новини Варна