IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
10:30 | 13 септември 2024
Обновен: 01:27 | 18 септември 2024

Административният съд обяви за решаване дело за колите в Морската градина на Варна

Магистратите дадоха възможност на страните в спора да представят писмени бележки, след което ще се произнесат

По материала работи: Слав Велев
Административният съд обяви за решаване дело за колите в Морската градина на Варна

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Административен съд – Варна проведе заседание по дело, образувано по жалби на собственици и ползватели на имоти срещу решение на Общинския съвет в морския град, прието на заседание  на местния парламент от 11 май 2023 г., с което е одобрен окончателен проект за актуализация на Генерален план за организация на движението на територията на Община Варна.

Въпросните жалби са срещу въведената организация на движение в Морската градина, в района на местност Салтанат.

В хода на заседанието съдът прие и приложи по делото административната преписка, както и представените с жалбите и в съдебното заседание писмени доказателства.

В своите пледоарии процесуалните представители на жалбоподателите поискаха съдът да прогласи за нищожно процесното решение, като прието от некомпетентен орган, а в условията на евентуалност да отмени същото като незаконосъобразно. Процесуалният представител на заинтересованата страна Община Варна поиска съдът да потвърди решението като законосъобразно, правилно и издадено при спазване на административнопроцесуалните правила. Представителят на Окръжна прокуратура – Варна споделя възраженията, изложени в подадените жалби, като счита, че обжалваното решение на Общински съвет – Варна е нищожно.

Съдът даде възможност на страните до 24 септември да представят писмени бележки по съществото на спора, като ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Коментари

Новини Варна